Moja prvá vernisáž - Mara Ohman

Vernisáž

29. mája 2023 Vypnuté Od euronic

Moja prvá vernisáž/ pop-up výstava sa v sobotu 27. mája 2023 stala realitou! Veľmi sa teším z vydareného popoludnia, ďakujem za skvelé publikum, ďakujem všetkým mojim priaznivcom, že si našli čas, prišli, priniesli kopec pozitívnej energie a poskytli mi úžasnú spätnú väzbu.

Išla som s kožou na trh a predstavila som vyše 40 svojich diel: kresieb tušom či pastelom z rôzneho obdobia, maľby na väčšom formáte, akty kreslené uhlíkom. Okrem toho sme priestor predelili dvoma pomyselnými paravánmi mojich básní. Ručne písané na plátne a zavesené pod stropom dotvorili neformálnu atmosféru, hoci témy v mojich veršoch neboli práve neformálne.

Inštaláciu sme zvládli v šibeničnom termíne, ale našťastie sme si udržali dobrú náladu až do otvorenia! Ďakujem môjmu kurátorovi Ľudovi Petránskemu za fantastický kus práce a všetkým z prípravného tímu za pomoc: Lucka Antalová a Ivanka, Miloško, Lucka, Katka, Hamčo, Emma, Táňa a Lea – vďaka vám, boli ste všetci úžasní!

Ďakujem aj KC Nová Cvernovka v Bratislave za možnosť túto vernisáž v priestoroch Zborovne usporiadať.

Celá akcia od prvej myšlienky až po záverečné zbalenie je pre mňa nesmierne cennou skúsenosťou. Už teraz sa teším na pokračovanie!